Begeleiding

Persoonlijke begeleiding bij kanker

Kanker is een erg confronterende ziekte. Wanneer je er behoefte aan hebt om gericht te werken met specifieke problemen die je op dit moment ondervindt, dan kun je kiezen voor individuele begeleiding.

Vooral in de eerste fase, na het horen van de diagnose komt er veel op je af. Het is dan vaak erg moeilijk om bij jezelf te blijven en je niet door angst te laten meenemen, of je boven de angst te stellen waardoor je niet meer kunt voelen wat goed is voor jou en je alleen nog vanuit je hoofd redeneert.
Ik wil je graag helpen om je weer bij je innerlijke rust en kracht te brengen en van daaruit samen te kijken naar wat goed is voor jou in deze situatie en hoe je jezelf kunt steunen.

Dingen waar je zoal mee geconfronteerd wordt (of kunt worden) in de eerste fase:

  • De shock van de diagnose. Confrontatie met ziekte en de beperktheid van het leven. Wat doet dat met jou?
  • Beslissingen die je moet nemen over behandelingen. Hoe vind je de behandeling die bij jou past? Wordt je meegenomen in angst en dwingende adviezen van anderen, of kun je ondanks alles bij jezelf blijven en de keuze maken die voor jou goed voelt?
  • Onzekerheid over de toekomst en hoe het zal verlopen. Hoe ga je daarmee om?
  • Hoe gaat het op het werk. Kun je blijven werken. Wat vertel je collega’s etc.
  • Wat betekent het voor het gezin. Wat vertel je de kinderen en hoe. Heb je hulp nodig?
  • Je partner moet het nieuws ook verwerken, kan hij/zij je steunen waar je dat nodig hebt? Kunnen jullie er open over praten of wil hij/zij je een bepaalde richting opduwen?
  • Hoe ga je om met je eigen emoties van angst, boosheid, verdriet?
  • Waar vind je steun?

Ook na de 1e fase, wanneer je een beslissing genomen hebt over behandelingen of een operatie, is het belangrijk dat je rust kunt vinden bij jezelf en vanuit daaruit kracht vind en balans ervaart. Wanneer je er helemaal voor jezelf kunt zijn, en ondanks je ziekte toch op een positieve manier in het leven kunt staan, zal dat ook een positieve invloed hebben op het verloop van de ziekte.

Praktische informatie:

Persoonlijk of telefonisch kennismakingsgesprek van 30 min. is gratis.
Duur van een sessie in overleg 1 of 1,5 uur.
Tarief: €50,00 per uur.
Bel of mail me voor een afspraak of meer informatie.